Изучение английского языка бесплатно и самостоятельно — howeng.ru
Хотите говорить и писать как носитель анлийского языка? Вы попали по адресу! На портале howeng.ru Вы найдете самые эффективные и признанные экспертами техники изучения английского языка, которые не оставит никакого труда освоить.

Тест на знание Present Tenses

Рубрика: Тесты

С помощью следующего теста вы сможете проверить, насколько хорошо освоили различные формы настоящего времени. Для того чтобы вам было проще проходить тест, рекомендуем сначала восстановить в памяти времена Present Indefinite, Present Continuous, Present Perfect, Present Perfect Continuous (каждое из них мы подробно рассматривали в отдельной статье).

Тест состоит из 15 вопросов, в каждом из которых возможен только один правильный вариант ответа. В конце теста приведены правильные варианты ответа для того, чтобы вы могли проверить себя.

Test

1. – Do you know who I am? – Yes, I do. We _____ once before.

a. meet

b. met

c. have met

d. have been meeting

2. My friend has sent me three letters but neither of them _____.

a. have arrived

b. arrives

c. arriving

d. has arrived

3. My father is a seaman. And what _____to earn money?

a. has your father done

b. is your father doing

c. your father did

d. does your father do

4. For many years agriculture and science _____ financial subventions.

a.  are receiving

b. have been receiving

c. receive

d. have received

5. Mary is very busy now. She _____ at a new project concerning settlements improvement

a. is working

b. works

c. has worked

d. worked

6. Mary says she _____ from her aunt since New Year congratulations letter

a. do not hear

b. has not hear

c. have not hear

d. has not heard

7. My wife has own car but she _____ it rarely

a. uses

b. is using

c. has used

d. use

8. Wait a minute! I reject to believe any word you _____ here now.

a. have been telling

b. told

c. are telling

d. have told

9. John is a great pianist. Does anyone know since when _____ the piano?

a. he has played

b. has been played

c. he is playing

d. he plays

10. Do you know where my glasses are? I _____ them since weekends.

a. didn’t see

b. haven’t seen

c. am not seeing

d. don’t see

11. Are you looking for something? – Yes, I am looking for my hat. I _____ it somewhere but I don’t know the exact place.

a. has left

b. leave

c. have left

d. am leaving

12. The day will be great if you start it with training. That’s why I _____ every morning.

a. jog

b. am jogging

c. have jogged

d. jogged

13. EU Government is worried as the unemployment level _____.

a. is increasing

b. have increased

c. increase

d. have been increasing

14. The Simpsons have three bathrooms. But they _____ only two of them.

a. uses

b. are using

c. use

d. used

15. The world _____ rapidly. Every day brings something new.

a. has changed

b. changed

c. is changing

d. change

Answer key table

1-c; 2-d; 3-d; 4-b; 5-a; 6-d; 7-a; 8-c; 9-d; 10-b; 11-c; 12-a; 13-a; 14-b; 15-c

Добавить комментарий к «Тест на знание Present Tenses»

Имя

E-mail

Ваше сообщение